Na overleg met de gemeente zijn we tot een duidelijker overzicht gekomen van waar je nou mag parkeren als bewoner (met vergunning). Zonder dat je er een bekeuring voor zou kunnen krijgen. Je gasten mogen ook van deze plekken gebruik maken, zolang je de kentekenplaat maar aanmeldt.

Alle gebieden die hier met helder geel zijn gemarkeerd, zijn voor ons en ons bezoek toegestaan om te parkeren. Wanneer je je eigen auto dus nietsvermoedend in de Paardskerkhofweg zet, kun je een bekeuring krijgen. De plattegrond die je eerder kreeg van de gemeente, was niet helemaal compleet. Op bovenstaande plattegrond heeft de gemeente akkoord gegeven.

Update: tussen 31 juli 2023 en 13 mei 2024 komen de plekken in de Koestraat achteraan te vervallen. Je kunt in die tijd de plek op de Parallelweg gebruiken.

Parkeermeter

De parkeermeter die is geplaatst bij de coffeeshop Expreszo is dus niet voor ons of onze gasten. Want daarop betaal je een hoger tarief.

Hoe werkt het aanmelden?

 1. Je moet vooraf eenmalig een bezoekersregeling aanvragen voor jouw adres. Dat kun je nu al doen, ook al heb je nog gele oude bezoekerskaartjes in huis liggen – die zijn tot 17 januari 2022 geldig. Je mag het digitaal doen (dat werkt met behulp van je DigiD) of je belt naar het stadskantoor.
  Digitaal ga je naar www.s-hertogenbosch.nl/bezoekersregeling.
  Bellen doe je met 073-6155155.
 2. Je krijgt een Meldnummer en een inlogcode waarmee je later je bezoek kunt aanmelden. Dat kan op je computer, tablet of smartphone. Let op: per huishouden of adres kun je maar 1 maal die registratie doen. Je mag de code wel samen met je partner gebruiken wanneer je bezoek aanmeldt op die internetpagina. Tip: maak een snelkoppeling aan naar die pagina, dan ben je er de volgende keer direct.
 3. Want het adres voor aanmelden is https://parkeren.s-hertogenbosch.nl/DVSPortal/. Daar gebruik je het meldnummer en de inlogcode. Wel handig om je smartphone te gebruiken, want die kan je vingerafdruk gebruiken of gezichtsherkenning, om je wachtwoord te onthouden.
 4. De eerste keer dat je daar komt, staat je saldo nog op €0,- Maar met het menu linksboven kun je de mogelijkheid vinden tot opwaarderen via iDeal. Saldo wat je deze maand niet gebruikt, blijft gewoon staan.
  parkeren-opwaarderen
 5. Als je een kentekenplaat hebt aangemeld, vind je in dit menu ook de keuze ‘Actief’. Gebruik dat om het aangemelde bezoek weer af te melden. Want anders loopt de teller door: zonde van je geld. Je kunt kentekenplaten laten onthouden door er namen aan te verbinden. Maar dat ontdek je zelf wel.

We hebben eertijds aangevraagd of er ook gebruik gemaakt mocht worden van plekken in de Paardskerkhofweg, of links op het kaartje op de Oude Engelse weg. Maar daar heeft de gemeente nog geen toestemming voor gegeven.

Posted by Peter