Vanaf woensdag 10 september gaan de kindermiddagen weer van start in de Boschveldtuin. Kinderen zijn van harte welkom om voortaan van 14.30u tot 16.00u in de tuin te komen werken en spelen met andere kinderen uit de buurt! Voor iets te drinken wordt gezorgd en gereedschap is aanwezig. Zorg dat je kleren aantrekt die vies mogen worden en laat waardevolle spullen thuis!

Als je voor het eerst naar de kindermiddag komt en je bent nog niet aangemeld via Klup-Up of de tuingroep dan vinden we het fijn als één van je ouders je brengt. De kindertuin is voor kinderen van ongeveer 6 tot 12 jaar.

Om na de vakantie weer actief te starten organiseert de kerngroep van de Boschveldtuin binnenkort ook weer een groene workshop voor kinderen en tegelijk ook voor ouderen.

Woensdag 17 september 14.00-16.00 uur
Workshop: Jong geleerd, oud gedaan
Thema: Herfst – vruchten, zaden en noten – een tijd van oogst en overvloed

Onder leiding van Bertie van den Boogaard gaan kinderen en ouderen op zoek naar zaden,vruchten en noten in de Boschveldtuin. We leren ook over de kringloop van de seizoenen. Jong leert van oud en oud leert van jong! Daarna gaan we met vruchten aan de slag om een herfstketting te maken.
Deelname is gratis. De workshop wordt gehouden in de Boschveldtuin aan de Paardkerkhofsweg 12b in ‘s-Hertogenbosch. Voor meer informatie: info@boschveldtuin.nl; aanmelden is niet nodig, maar wel fijn via de website. Jong en oud zijn van harte welkom.

Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van het Groen Dichterbij icoonproject 2014, waarvoor de Boschveldtuin in november 2013 een prijs ontving.
Dit najaar staan er nog meer activiteiten voor jong en oud op stapel. De activiteitenkalender en ook veel andere informatie en foto’s zijn te vinden op: www.boschveldtuin.nl Je kunt de Boschveldtuin volgen en je aanmelden via facebook: https://www.facebook.com/Boschveldtuin of via e-mail: info@boschveldtuin.nl.

De Boschveldtuin

Deze wijktuin is sinds 2012, met steun van het Oranjefonds, Groen Dichterbij, de Rabobank en Brabant Wonen ontwikkeld op het voormalig terrein van de gemeentelijke afvalstoffendienst. Dit terrein zal de eerstkomende jaren niet bebouwd worden in het kader van de herstructurering van Boschveld en zou braak blijven liggen. Door hier een tijdelijke tuin te maken is een groene ontmoetingsplek ontstaan met intussen een flinke groep deelnemers, die naar eigen kunnen hun steentje bijdragen bij het tuinieren en de andere werkzaamheden in en rond de tuin. Elke woensdag worden er van 14.00-16.00 kindermiddagen georganiseerd en elke vrijdag wordt er van 15.00-1700 samen in de tuin gewerkt.

Groen Dichterbij

Groen Dichterbij stimuleert bewoners van buurten of wijken om samen hun omgeving te vergroenen. ‘Groen’ is hierbij het middel om de betrokkenheid en samenhang in de buurt te versterken. Dit doet Groen Dichterbij door het bevorderen van (digitale) uitwisseling, het organiseren van ontmoetingen voor groene buurtprojecten en door potentiële initiatiefnemers te enthousiasmeren zelf aan de slag te gaan. Groen Dichterbij is een initiatief van IVN, het Oranje Fonds, Buurtlink.nl en SME Advies en wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Posted by Redactie