Trinnnnnggg… Er wordt bij u aan de deur aangebeld. Een jonge man staat aan de deur met een aanbieding om uw dakgoot te reinigen. Een scherpe prijs waardoor u het aanbod eigenlijk niet kan weigeren. U twijfelt en vraagt nog wat bedenktijd. De jongen geeft aan dat de aanbieding maar voor een zeer beperkte periode geldig is. U besluit dan toch om op het aanbod in te gaan. Immers, wat kan er nou mis gaan?

Opgelet

Het is een bekende truc aan het worden. Het zijn ook wel eens schoorsteenvegers of dakpannen inspecteurs. De klus varieert telkens maar de werkwijze blijft vaak hetzelfde. Ze geven aan een beperkte periode in uw regio actief te zijn. Hebben een aanbieding die voor een zeer beperkte periode geldig is. Bij contante vooruitbetaling geldt extra korting. De klus wordt of helemaal niet uitgevoerd of slechts gedeeltelijk en inferieur.Bij het niet willen betalen wordt agressie niet geschuwd.

Hier in de wijk

Deze lieden zijn deze week ook in het Veemarktkwartier gesignaleerd. De politie is reeds op de hoogte gesteld en houdt een oogje in het zeil. Mochten ze bij u aan de deur komen. Wees gewaarschuwd. Het advies is om niet in te gaan op de aanbieding. Ziet u ergens iemand aan de slag maar vertrouwt u het niet? Neem dan contact op met de politie 0900-8844.

Posted by Redactie