Op zaterdag 8 februari organiseert de kerngroep van de Boschveldtuin van 14.00-18.00 uur 2 workshops en aansluitend een winterfeest in de tuin aan de Paardskerkhofweg 12b in ‘s-Hertogenbosch. Van 14.00-16.00 geven professionele hoveniers een workshop fruitbomen snoeien (zelf snoeischaar meenemen). Kinderen kunnen aan de slag met pindakaasvoederhuisjes en een megavogelvoersnoer. Iedereen is welkom om mee te doen! Daarna is er muziek, warme en koude dranken en hapjes en kan men bij warme vuurtjes elkaar ontmoeten. De snoeiworkshop is de eerste in een serie van activiteiten die komend jaar wordt georganiseerd in het kader van het Groen Dichterbij icoonproject 2014 waarvoor de Boschveldtuin in november een prijs ontving.

De Boschveldtuin

Deze wijktuin is sinds 2012, met steun van het Oranjefonds, Groen Dichterbij, de Rabobank en Brabant Wonen ontwikkeld op het voormalig terrein van de gemeentelijke afvalstoffendienst. Dit terrein zal de eerstkomende jaren niet bebouwd worden in het kader van de herstructurering van Boschveld en zou braak blijven liggen. Door hier een tuin te maken is een groene ontmoetingsplek ontstaan met een flinke groep deelnemers die naar eigen kunnen hun steentje bijdragen bij het tuinieren en de andere werkzaamheden in en rond de tuin. Sinds de zomer van 2013 zijn er met succes elke woensdag kindermiddagen georganiseerd, die na een winterstop vanaf maart weer van start gaan.

Groen Dichterbij

Groen Dichterbij stimuleert bewoners van buurten of wijken om samen hun omgeving te vergroenen. Groen is hierbij het middel om de betrokkenheid en samenhang in de buurt te versterken. Dit doet Groen Dichterbij door het bevorderen van (digitale) uitwisseling, het organiseren van ontmoetingen voor groene buurtprojecten en door potentiële initiatiefnemers te enthousiasmeren zelf aan de slag te gaan. Groen Dichterbij is een initiatief van IVN, het Oranje Fonds, Buurtlink.nl en SME Advies en wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Posted by Redactie