Donderdag 17 december vond het periodieke ‘Verkeersoverleg’ tussen de gemeente, de Bewonersvereniging Veemarktkwartier en de Wijkraad OBB plaats. Belangrijkste punten uit het overleg waren:  

Van januari 2014 t/m april 2014 worden de geluidschermen tussen het spoor en de Parallelweg geplaatst ter hoogte van de flats bij het station.  

De huidige Parallelweg wordt ten behoeve van werkzaamheden voor de nieuwe Parallelweg afgesloten van 21 april 2014 t/m 28 mei 2014. Door deze afsluiting wordt de overlast van werkzaamheden teruggebracht van 5 maanden naar 6 weken. In de periode van 27 maart 2014 t/m 17 april 2014 is het spoor ten zuiden van Station ‘s-Hertogenbosch afgesloten.  

Na de bouwvakantie 2014 wordt het plein bij het Winkelcentrum Boschveld gerenoveerd.  

De gemeente heeft concept plannen ontvangen van NS Vastgoed en TPG om op het EKP (TPG) terrein kantoren en woningen te bouwen. De gemeente heeft aangegeven in aangegeven in principe positief te staan ten opzichte van de combinatie wonen en kantoren op die locatie.  

Gedurende de 2e helft van 2014 worden de Zayaz flats ter hoogte van het station voorzien van geluidswering en worden de woningen gerenoveerd.

De tegels die de draailussen op de draaivlakken van de Ossestraat en Kalverstraat markeren worden door Heijmans terug gelegd.  

Het volgende Verkeersoverleg zal naar verwachting over 6 tot 8 weken zijn.

Posted by Fulco