Vandaag rond 21.00u werd er aangebeld. De gordijnen waren toen dicht, en het licht uit. Toen ik het gordijn opzij schoof, schrok de persoon die voor de deur stond. (blanke man, 1.82m, kort haar, ongeschoren, tanig uiterlijk).
Hij had een verhaal waardoor ik hem zou moeten vertrouwen, want hij kende mij nog van anderhalf jaar geleden, toen was ie hier met zijn zus om wat af te geven (?). De vraag was of ik hem geld kon lenen, want hij zat zonder benzine. Omdat er bij mij geen lampje ging branden, was ik achterdochtig. Wie kan ik bellen om te verifiëren? vroeg ik. Ik kreeg een telefoonnummer van een vriend waarop niet werd opgenomen; de voicemail gaf me een naam die paste bij wat hij me had verteld. Ik was nog niet overtuigd. Geef me dan het mobiel nummer van je zus, want die kent mij volgens jou. Toen droop hij af, jammerend dat ik hem toch niet zou vertrouwen. Ik zeg nog dat als ie werkelijk geld nodig had, hij maar moest accepteren dat hij nagetrokken werd; hij heeft een probleem, niet ik.

Toch achteraf even gebeld met de politie. Blijkt dat ze hem kennen, en hij schooit wel vaker om geld. Wat ie dus niet terugbetaalt. Voor mij is het nog niet duidelijk of zijn onverwachte aanbellen nog meer achtergronden had. Zijn naam, kentekenplaat en mobiel nummer heb ik doorgegeven aan de politie.

Posted by Peter