Herkenbaar? De voordeur bel gaat en er staat iemand voor de deur die op zoek is naar iemand die u helemaal niet kent….Ben alert! Mogelijk wordt uw woning in de gaten gehouden door inbrekers. De afgelopen dagen is bij meerdere woningen in het Veemarktkwartier aangebeld met een dergelijk verhaal.

In één van de gevallen gaf men aan op zoek te zijn naar een adres om daar werkzaamheden uit te voeren. Bij navraag (een adres in de Kalverstraat) bleek dat daar geen klussers en of aannemers aan het werk waren en de bewoner van dit huis had deze ook niet ingehuurd. Het verhaal bleek dus aantoonbaar een smoes te zijn. Navraag bij meerdere bewoners uit de wijk leerde dat ook daar was aangebeld (al dan niet met een soortgelijk verhaal of men was al verdwenen toen men opendeed). Er is dus geen sprake van een incident maar het lijkt op een gerichte werkwijze. Is er bij uw woning ook aangebeld of heeft u meer informatie? Meld u het dan alstublieft bij de buurtcoordinator Sanne van Esch. Te bereiken via emailadres: Sanne.van.Esch@brabant-noord.politie.nl. Bellen kan natuurlijk ook op -0900-8844 op het moment dat ze er zijn of door de straat lopen.

UPDATE: ln Boschveld zijn mensen gesignaleerd die middels een babbeltruc hun slag proberen te slaan. Ben ook hier alert op.

Posted by Redactie