Dit was de conclusie na afloop van het 3e werkatelier op donderdag 30 juni, georganiseerd door CCC in samenwerking met Patrick Kloth van Kleefkracht. In de werkplaats aan de Parallelweg is door  pakweg 30 deelnemers hard gewerkt en goed inhoud gegeven aan dit atelier.

Ultieme opdracht van de avond was om tot een verbinding en verdieping te komen van de sleutelwoorden uit het 2e werkatelier. En op die manier een soort van DNA profiel te maken van Boschveld cq. het (toekomstige) Waterkwartier. Het is de drie werkgroepen gelukt om tussen losse en op zichzelf staande kenmerken (zoals experimenteel, energieneutraal, familylife, groen, industrieel, ambachtelijk, creatief) samenhang te creëren. Waardoor profielen ontstonden die je ‘typisch Boschveld’ kunt noemen omdat ze op geen enkele andere plek in de stad van toepassing zijn. En zo worden stapje voor stapje de contouren zichtbaar. Voldoende zichtbaar in ieder geval om de stap te maken naar visualisering en (concept)beelden.

Tijdens het 4e atelier op donderdag 15 september(van 19.00 tot 22.00 uur en noteer deze datum vast in je agenda!!) worden deze beelden gepresenteerd. Met daarbij natuurlijk de vraag: komen de plaatjes overeen met hoe we (we = deelnemers werkatelier) het toekomstige Waterkwartier voor ogen hebben? Vanzelfsprekend zijn alle suggesties, plaatjes, knipsels, beelden, powerpoints, youtubes, … welkom, graag mailen naar [verwijderd]

Dat wordt een spannend avondje…

In principe (dit hangt af van het resultaat) wordt na het 4e werkatelier toegewerkt naar een eindproduct. Over de vorm en het aanbieden van dit product gaan we het nog hebben. Belangrijkste is dat het een inspiratiebron wordt waar je niet omheen kunt en die prikkelt en uitdaagt om mee verder te gaan.

Ik wens jullie allemaal een fijne, zorgeloze en zonnige vakantie toe.

Graag tot donderdag 15 september.

Aanmelden kan, ook in zomervakantie, 24 uur per dag bij [verwijderd]

Groet! Jacky

Posted by Redactie