Het zal de inspirerende omgeving van Grasso zijn geweest. Aan de gedrevenheid en betrokkenheid waarmee de teamleiders Patrick Kloth, Erik van Weert, Harry van Gerven en Sebastiaan Dommeck hun teams wisten te verleiden tot diepere gedachten. Aan de inzet van de teams zelf. Aan de samenvattende rol van Gert-Jan Arts. Hoe dan ook: we verlieten dinsdag 26 april rond de klok van half 11 ’s avonds het Grasso gebouw met een aantal veelbelovende ingrediënten voor het “Waterkwartier-recept”.

Op basis van de resultaten van het 1e Werkatelier op 3 februari bij Croonen, kregen drie werkgroepen de opdracht om het onderscheidend vermogen van het toekomstige Waterkwartier vanuit drie verschillende invalshoeken (economisch, sociaal en fysiek) zo scherp mogelijk te kenmerken. Economisch: de betekenis van wijkeconomie nu en straks, bedrijvigheid die past bij het Waterkwartier, zowel bestaand als nieuw. Sociaal: wonen als bijzondere aanvulling op het bestaande werken, een 24/7 kernwaarde voor de leefbaarheid van het gebied en de voorzieningen. Fysiek: een bijzondere en voor de stad onderscheidende (manier van wonen in een) openbare ruimte gericht op ontmoeten en verbinden. Na alles wat er al is gezegd, besproken en gedaan, heeft dit toch weer een aantal nieuwe en verrassende karakteristieken opgeleverd.

Nieuwsgierig? Kom dan donderdag 19 mei naar Werkatelier III, van 19.00 tot 22.00 uur. Dan wordt verder invulling gegeven aan sleutelwoorden zoals experimenteel, vrijmoedig, ongedwongen, verbindend, energieneutraal, cultuurhistorisch, industrieel, ambachtelijk, open. Gastheer deze avond is Patrick Kloth van Kleefkracht, Parallelweg 30 (het gebouw naast Grasso). Graag aanmelden via info@cccs-hertogenbosch.nl

Posted by Redactie