Zaterdag 19 september beleefde het Veemarktkwartier haar Buurtfeest 2009. Vaars was ingericht met een mooie tent, verlichting, hangtafels, een buffettafel, 2 giga barbecues en 2 goed gevulde koelkasten. In de Ossenstraat stond een mooi ‘Apen Springkussen’ waar druk op gesprongen werd. Bij de start in de namiddag liep Vaars meteen lekker vol. Bezoekers werden voorzien van handige naamkaartjes en iedereen kon zijn of haar Veemarkt of buurtfeest verhaal kwijt in het verhalenboek. Een aantal studenten van de Amsterdamse Kunstacademie voegden nog een kunstproject toe waarbij buurtbewoners via verhalen, spellen en een tekenwedstrijd op zoek konden naar de verloren hond Shanka en haar baasje Melanie.

Rond 17.30 gingen de barbecues aan en genoten buurtbewoners van de heerlijke satés, hamburgers, worstjes etc. Ook het buffet met de stokbroden, salades en sauzen had over belangstelling niet te klagen. Dat de koelkasten vaker open stonden dan dat ze dicht waren spreekt voor zich. Aangezien niet minder dan 30 mensen zich hadden ingeschreven voor het Jeu de Boules toernooi starte de competitie al tijdens de barbecue. Onder de bezielende en deskundige leiding van Peter werd op de met (door de Bewonersvereniging VMK aangevraagde en door de gemeente toegekende) ‘Bewoners Initiatief Gelden’ vernieuwde Jeu de Boule baan een dubbele competitie afgewerkt. Na een strijd op het scherpst van de snede werd de competitie gewonnen door (John? even navragen) die een beker in ontvangst nam die niet zou misstaan in de Champions League.

Het bleef de hele avond een komen en gaan van buurtbewoners en mede dankzij het heerlijke weer (en de goed gevulde koelkasten) bleef het tot in de late uurtjes erg gezellig. Veel nieuwe contacten werden gelegd, oude opgehaald en verhalen uitgewisseld. Verantwoordelijk voor de organisatie van dit fantastische buurtfeest waren Adje en Lilian.

Adje, Lilian en alle anderen die hebben bijgedragen aan deze mooie dag: Enorm bedankt. Jullie hebben zo’n 75 buurtbewoners een perfect buurtfeest gegeven!

Posted by Redactie