Donderdag 14 mei 2009 spraken de Bewonersvereniging Veemarktkwartier en het Onafhankelijk Buurtplatform Boschveld met vertegenwoordigers van het ruimtelijk ordenings bureau SAB uit Eindhoven over de ontwikkeling van de Industriehaven. Door de aanwezigheid van veel industie zijn de mogelijkheden voor het bouwen van woningen nagenoeg nul. Uiteraard zijn er wel veel mogelijkheden voor de vestiging van kantoor- en culturele functies.

De Bewonersvereniging Veemarktkwartier en het OBB benadrukten dat het bij de ontwikkeling van het gebied essentieel is dat de mobiliteit de verkeersdruk op het Veemarktkwartier en Boschveld niet vergroot. Interessant was dat Bureau SAB ook nadrukkelijk wil kijken naar de mogelijkheden om het vele water in en om de Industriehaven, de Ertveldseplas en de Dieze te benutten. SAB zal de Bewonersvereniging Veemarktkwartier en het OBB informeren over haar bevindingen en verdere plannen.

Posted by Redactie